Fundacja "Równać Szanse"

Termin realizacji: 15.09.2015 r. do 11.12.2015 r.

Projekt współfinansowany ze środków Województwa Małopolskiego w ramach otwartego konkursu ofert pn. „Naukowe Inspiracje – Ciekawe i Kreatywne”

Kwota dofinansowania – 7 000 zł

Opis projektu:

W ramach zadania publicznego „Innowacyjna robotyka – zajęcia edukacyjne dla uczniów klas 1-3 przy udziale kół akademickich” zaplanowano organizację szkolenia dla członka/członków koła akademickiego z obszaru woj. małopolskiego (Kraków)  z zakresu robotyki z wykorzystaniem zagadnień z zakresu techniki, informatyki i przyrody. Kolejnym etapem będzie praktyczne sprawdzenie zdobytej wiedzy na cyklu zajęć pokazowych dla grupy 10 uczniów szkół podstawowych z terenów woj. małopolskiego (klasy 1-3). W ramach projektu nastąpi otwarcie beneficjentów ostatecznych (członków koła naukowego) na nowe formy edukacji oraz rozpropagowanie idei nauki poprzez zabawę, gdzie dziecko wykonując zadania i eksperymenty poczuje się jak młody naukowiec, przy okazji rozwijając się na wielu płaszczyznach (10 uczniów szkół podstawowych).

Dotacja zostanie przeznaczona na: wynagrodzenie dla wykonawcy prowadzącego szkolenie dla członka/członków koła akademickiego z obszaru woj. małopolskiego (Kraków) oraz cyklu zajęć pokazowych dla grupy 10 uczniów szkół podstawowych z terenów woj. małopolskiego (klasy 1-3) .

Ostatnie projekty
Aktualne projekty